Aanslag in Manchester

Dakoyria

Je wordt wakker, zet gewoontegetrouw de t.v. aan
En ja hoor, hoe kan het bestaan: wéér eens een
aanslag gepleegd.
Manchester doelbewust aan de beurt. Kinderen
genoten van een popconcert; opnieuw kan er
worden getreurd...

De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist, maar
mij bekruipt een zo heel bang vermoeden
Het zal je kind maar zijn! Ouders, wanhopig hebben
vaak nog niets gehoord Mogelijk een hotel of een
particulier Zouden ze opgevangen zijn, fijn?

En ikzelf ben verbijsterd, opnieuw
Je voelt je compleet met lege handen staan;
je kunt alleen maar je medeleven betonen en komen
die woorden wel áán?

Dakoyria, 2017.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-05-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Aanslag in Manchester’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.