Omdat ik zoveel van jullie hou

Peter 't Jong

De wereld maakt me bang
Angst kruipt in mijn lijf omhoog
Legt me lam, verdooft, verhardt
Alles om me heen is zwart
Alleen maar haat, geen liefde meer

Zwart is het doek dat over de wereld valt
Een lijkwade, de wereld is dood
De onschuld vermoord, door bloed gevuld met haat

Waar is er nog leven? Waar is er een puntje van wit licht?
Waar is zuurstof nog te vinden?

Laat de liefde nu toch niet verliezen, geef de haat geen extra kracht
Laat de liefde zegevieren, samen, jij en ik
Stuur de angst weer terug naar buiten
Weg uit mijn bloed, mijn hart, mijn hoofd

Geen lijkwade aan mijn lijf

De liefde, die zal overwinnen
Omdat ik zoveel van jullie hou

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-07-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Peter 't Jong (Actief sinds: 04-07-2016)

Informatie bij het gedicht

Toen ik het nieuws van een aanslag tot me nam, bevroor ik. De angst sloeg me om het hart. Op dat moment stuurde mijn vrouw mij een foto van mijn dochtertje. De liefde overwon de angst en deed me beseffen dat een leven in angst misschien niet nodig is als je kunt kiezen te leven in liefde voor elkaar, van elkaar, God, je naasten, je geliefden.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Omdat ik zoveel van jullie hou’ van Peter 't Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.