Levensboot of dodelijke vaart

Gertjan van der Kraan

Levensboot of dodelijke vaart

Verdreven door de angst en haat
Zodat je radeloos, gedwongen gaat
Na het betalen van heel veel geld
Omdat geloofwaardig was verteld
Je naar een veilig land te brengen
Dat je zo het leven kon verlengen
Zonder die oorlog, angst en haat
In een ander veiliger land of staat

Maar de angst blijft tijdens de tocht
Over het ruwe, wilde en zilte vocht
Want opeens gaat het helemaal mis
Blijkt dat je vlucht ruw ten einde is
Door hoge golven overboord geslagen
Het verdriet en gillen niet te dragen
Weg het gevoel van vrede en leven
In het vluchten pijnlijk weggedreven


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-05-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Informatie bij het gedicht

Dit gedicht is ook in mijn derde gepubliceerde bundel: Waarom & Waartoe opgenomen. Een gedichtenbundel over De strijd bij levensvragen. Dit gedicht gaat over onze bewustwording van de medemens als vluchteling.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Levensboot of dodelijke vaart’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.