INLOGGEN
«»

Zeebeving Azie

De azuurblauwe zee
Fonkelt uitnodigend
onder een vredige zon
Lonkt het avontuur

Wuivende palmen
langs het witte strand
Spiegelen een paradijselijk decor
voor luierende toeristen

Onbewust van de desastreuze ramp
zich afspelend in diepe duisternis
Doemt een metershoge muur
van water op

Doet een alles verwoestende vloedgolf
het paradijs veranderen
in een gruwelijke hel
Dood en verderf meesleurend

Vinden vele duizenden
door het alles verslindende water
een weerzinwekkend einde
Wordt levensvreugde onmenselijk verdriet

Laat het geweld der natuur
haar oerkrachten gelden
Moet de mens met al zijn macht
zich genadeloos overgeven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

dichterbij
Actief sinds: 08-12-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Zeebeving Azie ’ van dichterbij zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.