INLOGGEN
«»

GEKOESTERD

Ik mis mijn sleutelbos
zoek op tafels en aanrecht
nergens te vinden

mijn laatjes herbergen
genoeg vervangende sleutels
maar
het ene ijzertje
dat de achterdeur van de tuin
heen en weer kan laten gaan
heeft zijn dubbelganger niet

lastig
vuilnisbakken en fietsen
langs het tuinpad sjouwen
over de schone keukenvloer
tussen koelkast en fornuis
om tenslotte door de gang
naar buiten te brengen
vieze sporen achter laten
op tegels en kleden

die ring met rinkeldingetjes
moet onmiddellijk terug
blijven speuren!

in de kelder alles
ondersteboven keren
's avonds met een felle lamp
overal in de tuin kijken
onvindbaar!

alle meubels in huis
zijn schimmige gedaantes
die maling hebben
aan de kwellende zorg

rommel maken in de tuinschuur
een wanhopige duik
in de bak vol lege flessen
gevonden!
vandaag de grootste schat
in mijn woning.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-12-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘GEKOESTERD’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.