INLOGGEN
«»

Gehandicapt leven

Afhankelijkheid,
alle handelingen, hoe simpel ook, kosten meer tijd,
meer energie, zonder hulp
kan ik het niet.

Aankleden, wassen, koken en reizen.
Overal hulp heb ik hulp bij nodig.
Mezelf iedere dag opnieuw moeten bewijzen,
mensen zien mij en denken die is hier overbodig.

Ze praten over mij, praten met mij
in kinderachtige stem met simpele woorden.
Dat is iets waar ik niet van hou.
Ik ben wie ik ben, fysiek gehandicapt maar niet verloren.

Dat ik de enige gehandicapte ben
die jij kent, zou niet mijn probleem zijn
moeten, maar het is het wel.
Anders hebben we het samen niet fijn.

Wachten op hulp, omrijden met de taxi of de trein
iemand extra ophalen, de lift is stuk, ik zit vast.
Ik ga weer niet op tijd zijn.
Ook al reken ik twee keer zoveel tijd voor alles.

Toch blijf ik doorgaan.
Ik pas mij aan,
Ik neem mijn kansen, geniet, huil, lach en baal.
Zo leef ik iedere dag voluit, eigenlijk heel normaal.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-11-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Evelyn Dijkstra
Actief sinds: 02-09-2021Informatie bij het gedicht:

https://www.nu.nl/binnenland/6234153/reizen-met-de-trein-haast-onmogelijk-voor-mensen-met-een-beperking.html Naar aanleiding van dit artikel Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Gehandicapt leven’ van Evelyn Dijkstra zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.