Hoe halen ze het in hun domme bol!

Dakoyria

Ik ben nu echt boos, ik ben dol!
Hoe halen zogenaamd ontwikkelde lui
het in hun domme bol te zeggen dat ik
zonder enige twijfel licht dementerend
ben...

Waarop baseren zij dat feitelijk: ja, ik ben
geregeld vergeetachtig en soms wat verward
Wie zijn zij zelf eigenlijk wel, geschoolde
vakmensen of roepen zij domweg maar wat?

Bij toeval (?) heb ik vorig jaar op eigen verzoek
een medische!! dementieproef ondergaan en
glansrijk doorstaan! Ik kan zeker gestresst zijn
dat is waar en een eeuwig loerende depressie

blijft een gevaar...
Maar toch: die vooringenomen rothouding en ik
erger me wel meer aan hoogopgeleide mensen
en die staan zogezegd voor je klaar?
Mijn portie? Geef die aan Fikkie maar.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 31-07-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Hoe halen ze het in hun domme bol!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.