INLOGGEN
«»

Beschouwing

Beschouwing
Beschouwing

Het jaar gaan we afsluiten
met teveel donkere
wolken.

Gelukkig blijven er ook
lichtpuntjes, al zijn ze
misschien wel heel erg
klein.

Een wonderlijk jaar, waarin
corona alles heeft veranderd.

Het is soms niet te
bevatten, wat die
sluipmoordenaar ons
heeft aangedaan.

Vele mensen zijn ziek
geworden, overleden
soms in een hele korte
periode.

Voor de nabestaanden is
dat heel erg zwaar, en zij
moeten de draad weer
oppakken, maar dat valt
zeker niet mee!

Er zijn ook mensen die
denken dat corona niet
bestaat en er het hunne
van vinden, dat mag ook
natuurlijk.

De regels die er dit jaar
zijn, zijn niet mis en lijken
voorlopig niet te
veranderen, hoe pijnlijk
het ook is.

We krijgen het niet voor
elkaar helaas...

Het is het beste om de
drukte niet op te zoeken,
afstand te bewaren en
heel vaak je handen te
wassen.

Het wordt te vaak
vergeten.

De Kerstdagen en Oud en
Nieuw zullen totaal anders
zijn.

Met weinig mensen
mogen we het vieren,
maar toch kan het in een
klein gezelschap ook leuk
zijn.

In de nacht van Oud op
Nieuw zullen we het
mooie siervuurwerk zeker
gaan missen.

Een nieuw jaar is heel
dichtbij, laten we hopen
dat het weer een beetje
normaal mag worden, dat
we het sociale leven weer
op mogen pakken.

Het is heel belangrijk voor
ons allemaal, moed en
kracht hebben we nodig.

Beste mensen: hou vol!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-12-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dick Voogd
Actief sinds: 06-12-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Beschouwing ’ van Dick Voogd zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.