INLOGGEN
«»

De tijd stopt

DE TIJD STOPT

De tijd stopt
Of heeft nooit bestaan

De doden worden opgewekt
Uit hun onrustige slaap
Of ze dat nu willen of niet :

"Lazarus, kom naar buiten"

"Maak hem los en laat hem gaan"

Maria Magdalena weent tranen
Over wat men haar heeft aangedaan
De geschiedenis zal ze herbeleven
Er is geen ontsnappen aan

De tijd staat stil
De tijd is vastgelopen

De Middeleeuwen en de Renaissance
De oertijd en de industriële revolutie
De Eerste en de Tweede Wereldoorlog

Hitler, Stalin en Mussolini
Napoleon, Caesar en Dzjengis Khan

Alles stopt ineens en tegelijkertijd
Wanneer de oerknal terugkeert
En alles ongedaan maakt

De wijzers van de klok
Zijn op hol geslagen
Ze vliegen alle kanten op
Terug en vooruit in de tijd

U bent niet mij
Ik ben niet eens mezelf
Maar wie ben ik dan wel ?

De eeuwen vloeien door me heen
Christus aan het kruis
Mozes en de Rode Zee

De ondergang van het Romeinse rijk
Het communisme en de DDR
De Verenigde Staten van Amerika

De leiders zijn slecht
De machthebbers corrupt
De burgers dom

Opium houdt je koest
Godsdienst en politiek
Televisie en social media
Seks en tomeloos geweld

Ik ben krankzinnig
Jij bent gestoord
De klokken stoppen
De klokken ontploffen

De geschiedenis is één pot nat
De glazen structuur wankelt en valt
Dondert van het aanrecht af
Ontploft op de stenen van de waanzin

De klokken stoppen nu
Het is tijd voor een pauze
Voor onbepaalde tijd

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-06-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De tijd stopt ’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.