INLOGGEN
«»

De relatie

De relatie

Heb je er wel eens bij stil gestaan
Waarom veel relaties uit elkaar gaan
Wat hebben ze hier dan in gemist
Waarom wordt deze relatie uit gewist
Waar het eerst was omschreven;
Als een relatie voor het leven.
Is er door hen iets achtergehouden
Voor ze begonnen of elkaar trouwden.
Iets waar ze niet mee om konden gaan
Omdat het tussen hen in kwam te staan.
Kwamen ze intiem soms veel tekort
En werd daar dan veel over gemord.
Maar wat er ook tussen hen is geweest,
In vergelijking met het aanvangsfeest,
Het is dan toch behoorlijk omgeslagen
Tot een relatie vol onenigheid en vragen.
Daarom is het van het grootste belang,
Om voor de relatie al voor de aanvang,
Goed met elkaar te communiceren.
Om zoveel mogelijk van elkaar te leren.
En daarbij zeker het onderwerp niet laten
Om over intimiteit met elkaar te praten.
Over wensen, verlangen en hun angst
Want zo duurt een relatie het langst.
Voor je onverwachts tegen zaken aanloopt
Waar je samen of alleen niet op had gehoopt.
Dat dit in jullie relatie zou gebeuren
En jullie naar een scheiding zou sleuren.
Toch blijft dan onderlinge communicatie
De lijm in een ontstane, broze relatie.
Waarin de belangrijkste ingrediƫnten zijn;
Vertrouwen, respect, tevreden zijn.
Met liefde, geduld en verdraagzaamheid.
Wat een relatie door de tijd heen leidt.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-06-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De relatie’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.