INLOGGEN
«»

Vallen en opstaan

als je vliegt
zie je alles
in één overzicht

je ziet de mensen
je herkent ze van een afstand
je bent vederlicht

als je je vleugels goed spreid
kan de wind je nog harder
en hoger laten gaan

het overzicht wordt wat wazig
geeft niets, je kent de weg
je kent de mensen die daar staan

je blik is ver vooruit, sterk gefocust
je aandacht vluchtig
maar oprecht

als je vliegt ben je veilig
je raakt geen bodem
je ziet niet echt

als je valt
zie je niks meer
wat er op lijkt

als toen je vliegen kon
geen overzicht, je voelt zwaar
de kilometers die je hebt bereikt

maakten je vleugels lam

elke kleine stap op de grond
leert je lopen, als je valt
weet je hoe je opstaan moet

je bent niet bang

want je lief pakt je hand
en je weet..
alles komt goed

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-11-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Erna Kagenaar
Actief sinds: 10-01-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Vallen en opstaan ’ van Erna Kagenaar zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.