INLOGGEN
«»

Hevige paniek!

Soms gaat anderman's paniek je bereiken
De politie is gewaarschuwd, je kunt zo
alleen thuis wel eens razendsnel bezwijken

De lamellen zo potdicht
Het is daar vást niet pluis, wie weet wat er
is aangericht...

De man was hevig bezorgd, dat is wel klaar
Nog maar tamelijk kort wonend, dan daar
Ondertussen zit jij ontspannen en doodleuk
bij je club

Je bent je van alle consternatie thuis totaal
niet bewust Men ként je toch na twintig jaar
Hevige warmte in jouw kamer en voor
verdrijving niet zo toegerust

Je behelpt je daarom maar met een dichte lamel
Je onopgeruimde troep onzichtbaar..., dat komt
later dan wel!

In een uiterst prettige stemming verliet jij je
woning; na controle van ramen en deuren en gas
vertrok je pas

Voor absolute noodgevallen kan een sleutel
verstrekt worden maar
Bij de soos geeft een medebewoonster mij
ongenadig op mijn kop...

Geen telefoonbeantwoording, de deuren op slot...
Wat bezielde me? En ik? Een beetje schaamde ik
me wel, maar ergerde me toch ook wel rót!

Dakoyria, 2019.




Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-05-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Hevige paniek!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.