De hulpeloze kwetsbaren

Dakoyria

Aan hém, negentigjarige, zie je het ook weer
Het lot waarin menigeen ongevraagd verkeert
Die al te kwetsbaren, nog altijd wonend thuis
De wens en wil van de overheid Niet pluis!

In de praktijk ziet men hen, hulpeloos nog zélf
wat in de weer
Wie helpen kan, helpt vanzelfsprekend
Toch zet dit maar al te beperkt zoden aan de
dijk

Heeft de overheid haar menselijkheid verloren
en hebben de al te eenzame beperkten gelijk?
Ikzelf vraag me af hoe lang dit nog goed blijft
gaan.....

Moeten er eerst ernstige ongelukken ontstaan?
Zou men pas dan er eindelijk uit leren gaan?

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 27-09-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De hulpeloze kwetsbaren’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.