Samenleving

Dick Voogd


Samenleving

We stonden voor iemand klaar,
want ze stuurde ons een bericht.
Ze wist niet hoe ze het op moest
lossen.
We hebben haar bij de huisarts gebracht,
zij kon amper lopen.
Niemand kende haar in de buurt,
want ze was op vakantie.
Alleen wij waren de enige
die in de buurt waren.
We kenden elkaar van facebook
en hebben haar hulp geboden.
Het was goed dat we dat deden,
want even later werd ze met de ambulance,
naar het ziekenhuis gebracht.
Hulp bieden aan een mens,
die in moeilijkheden zit
dat doe je gewoon vinden wij.
Met afscheid lieten wij haar
achter in het ziekenhuis
met een goed gevoel.
Hoop dat het gauw beter met
je gaat en richting huis
mag gaan.
Wij komen zeker nog een keer
op bezoek.




Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-08-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dick Voogd (Actief sinds: 06-12-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Samenleving ’ van Dick Voogd zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.