volksverhuizingen

Geert Messelis

het licht dooft uit
het stof waait op
langs landerige wegen
de mensen trekken weg
bewaakt gegeven
de grenzen
grachten en hoge muren
ze hebben ons zover gekregen
dat ethische principes
wachten op de ophaling
de druk op de Donau en de Rijn
het zijn geen koorknapen
die we verwachten
maar met een onvervreemdbaar recht
op leven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 29-09-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Geert Messelis (Actief sinds: 26-09-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘volksverhuizingen’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.