INLOGGEN
«»

leren

al wat overblijft
is een bepaald soort swingen
feestverkoopcijfers
moeten de pan uitswingen
de mensen vieren
even het touw
de kindertjes op school
fabrieksgedrag
ruw in de mond
taal als schaduw
van rendabel
wie kent nog Socrates
interioriseren - internaliseren - socialiseren
alles is gericht
op arbeidsplicht
ten bate
van naamloosheid
dit is het dictaat
waaruit de les bestaat
vrijheid van mening?
moeten ze eerst mogen leren
wat een eigen mening is
en voor de rest
de fashion leren volgen
kleren zonder merknaam
zijn erger dan een misdaad
de pot op met die waan

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-02-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘leren’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.