INLOGGEN
«»

Hindernissen

Het zijn hindernissen
die jou aldoor laten vergissen
soms krijg je te maken
met 't openkraken
van je eigen
dan zal dat binnenwerk even zwijgen
want in alle gevallen
moet alles op z'n plek vallen
dit ervaar jij als ergernissen
maar lief mens het zijn hindernissen
om die zoektocht aan te sterken
zodat jij aan eigen tekortkomingen blijft werken

Hindernissen werken in het begin
helemaal op je in
jij bent overrompelt
wordt ondergedompeld
in een vat met onrust
dat voorlopig nog niet blust
ja...zo doen hindernissen meekijken
of jij je wilt verrijken
of moedeloos alleen maar blijft kijken
'n hindernis spoort jou aan
om alsmaar door te gaan
niet huilen en zeuren
het kan zomaar gebeuren
dat jij vrolijk wordt
dan...komt God aan bod
wil even bij je komen
en meelopen
om te steunen
zodat je heel even kunt steunen
op die enkele fijne momenten
die dan plotseling tot jou wenden
maar toch
God
kijkt daarna weer streng
en brengt
een nieuwe hindernis te weeg
veeg
deze dan niet weg
zeg slechts...
oh Heer
dank u zeer
ik wil blijven groeien
zodat ik kan openbloeien
om u te verblijden
als u 'n volgende keer weer komt kijken.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-08-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Anja Knops
Actief sinds: 20-04-2015Informatie bij het gedicht:

Pech...tegenslagen...veel problemen...ja ieder kent dit gebeuren wel...elke dag zijn deze volop aanwezig bij de mens...het zij zo...en hoort bij 't leven...met andere woorden...hindernissen. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Hindernissen’ van Anja Knops zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.