automutilatie 12

luiehond

Het begint bij bloed.

Het beeld ervan.

Het druppelt langs de achterkant, van mijn oogleden naar beneden.

Het stroompje wordt een rivier en dan een vloedgolf.

Het vult de leegte in me.

Al mijn lege ruimtes.

Maar dan is het bloed ineens niet meer rood.

Het word langzaam zwart een opdringerig.

Het voelt of ik explodeer.

Het enige manier om de druk te verminderen is te snijden.

En de sluis open te zetten.

En het bloed te laten af te voeren

Langs mijn armen zodat ik zie dat het weer rood is.

Ik automuitleer net zolang en diep tot de druk weg is

En dan komt eendelijk de kalmte voor even.

En is er alleen nog maar even rust.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-06-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

luiehond (Actief sinds: 21-04-2014)

Informatie bij het gedicht

(c)TFJ Kuipers

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘automutilatie 12’ van luiehond zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.