INLOGGEN
«»

Afrika wordt wakker

De prachtige oerwouden worden gekapt
Voor wat geld, bankbiljetten gelapt
Wat gaat er wel verloren aan natuur
Dat is ook wel heel erg duur
En de grond is die geschikt om te bewerken
Om veeteelt of landbouw te versterken

Opnieuw bomen aanplanten
Op de vochtige kanten
Is dat nog te verwezenlijken
Dan moet je daar gaan kijken
Onderzoek en test de woeste aarde
Heeft die voor de mensen nog waarde

Veel kinderen in Afrika hebben niet te eten
Wat wij al sinds vele jaren weten
Veel voedsel is daar heen gegaan
Dat hebben liefdadige instellingen gedaan
Kan men in Afrika zelf niet zorgen
Voor de kinderen van morgen
Ies

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-04-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ies 't Hart
Actief sinds: 10-12-2014Informatie bij het gedicht:

Voor zover ik me kan herinneren lijden de kinderen in Afrika honger.Op maandag werd op school gecollecteerd met een negertje wat knikte als dank.Zo 'n groot continent daar moet toch wel ergens voedsel te verbouwen zijn.Laat de experts dat onderzoeken. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Afrika wordt wakker’ van Ies 't Hart zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.