INLOGGEN
«»

Believe in Yourself.

Geef nooit te nimmer op dat is een gezegde van andere koek ,
nee opgeven staat niet in mijn woordenboek .

Opgeven heb ik niet gedaan ook niet toen het minder ging soms ga je door diepe dalen ,
mensen weten niet wat je moet doen om bepaalde doelen te halen ,
en dan neem ik de prijs maar voor lief wat ik er voor moet betalen.

Sommige hebben blije gezichten ,
maar sjouwen veel met zich mee ja allerlei extreme gewichten Dat is voor mij weer voer om te dichten .

Sommige komen verwaand over maar zijn onzeker ,
maar zie het als een kweker ,
als jij het vertrouwen houdt ,
is dat als een geschenk waardoor jij een gevel opbouwt .
Waar je bestand bent tegen allerlei verwensingen of scheldwoorden ,
ook jou die ze soms de grond in boren .
Maar elke dag sta ik sterker op.
Op weg naar mijn top .
En waar die zal liggen niemand weet het ,
maar wat is wat jou belet ?

Wat belet jou om je eigen dromen niet na te jagen ?
Dat mensen dingen niet begrijpen en er zelf dingen aan hun knagen ,
dingen die ze zelf moeten verbeteren in hun leven .
Dus mogen ze zichzelf niet eens met jou bemoeien, ook niet voor heel even
tot dat alles in hun eigen leven op orde is ,
je kunt het leven ook niet even resetten ,dat ik zeg dat ik dat even wis .

Maar vooral je moet geen aandacht aan negatieve mensen schenken ,
uiteindelijk zullen ze ooit wel eens anders gaan denken .
Dat ze zo denken is hun probleem niet de jouwe ,
misschien zullen ze ooit met een kneus of kreng trouwen .

Maar onthoud iedereen kan het gaan maken ,
iedereen kan bij zijn doelen geraken ,
de weg is lang de weg gaat met pieken en dalen ,
maar ik weet ook zeker dat jij de finish kan behalen .

En wie niet in zichzelf gelooft laat je hoofd niet hangen Believe in Yourself is op mijn arm getatoeëerd
Zodat het mij niet aan zelfvertrouwen ontbeert .

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-04-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Lesley Biest
Actief sinds: 08-07-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Believe in Yourself.’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.