Een groeiproces

Lesley Biest

Daar was het pad waar ik uit kwam op mijn bestemming .
Mijn gevoel en gedachten in overeenstemming .

Ik heb vroeger ook voor links gekozen
waar ik voor rechts had moeten kiezen .
Sloeg alles in de wind die goede adviezen .

Totdat je tot inkeer komt nee het is nooit te laat ,
dat je ineens positief in de schijnwerpers staat .

Het ligt ook bij bepaalde mensen ,
maar je kunt niet aan iedereen zijn verwachtingen voldoen en wensen .
Maak jezelf gelukkig met je eigen rijkdom .
Soms is dat links de andere keer rechtsom.

Ik bedoel daarmee soms kun je foute keuzes maken ,
maar dat zegt niets over dat je later niet bij je doelen kan geraken .

De wil om alles op zij te zetten voor misschien die ene droom .
Ja ik zie je vooruit gaan je komt op stoom.

Stapjes en kleine pasjes vooruit soms weer even achteruit het lijkt de moonwalk wel,
zo bedachtzaam soms zo langzaam en de andere keer weer snel.

Het gaat met vallen en opstaan,
maar je moet er vol voor gaan .

Laat je niet belemmeren door mensen die jou eigenlijk in de schijnwerpers zetten want ze roddelen over je dus ben jij wel tamelijk belangrijk voor hun,
Ze maken tijd vrij in hun leven om over jou na te denken ,
en daaraan is waar hun hun aandacht aan schenken.
maar wat telt zijn die vrienden die je steunen door dik en dun.
De rest is bijzaak ,
en vrienden en familie is hoofdzaak .

Soms gaat het even wat minder dan weer vooruit ,
roep het desnoods luidkeels en pak die buit .

Doe wat je moet doen om te worden wie je bent je uiteindelijke ik,
geloof houden in jezelf en feelings en gedachten samenkomend in een klik.

Niemand kan je vertrouwen afpakken ,
je weet naarmate je ouder wordt de juiste kleurvakken .
Als je ouder wordt weet je nog meer van het leven .
Wat jou alleen maar in het groeiproces vertrouwen kan geven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-08-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Lesley Biest (Actief sinds: 08-07-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een groeiproces’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.