onweer

godschalk ludo

Onweer in huis

Donkere wolken zijn op de vlucht,
en vullen mijn gedachten.
Stil ontsnapt er mij een zucht,
wat moet ik nu verwachten.
Hemelvuur doorklieft de lucht,
en scheurt de wolken open.
Moet ikzelf nu op de vlucht,
of gewoon heel snel gaan lopen.
Is het de regen die vertroosting schenkt,
voor de droge aarde.
Of geven die druppels mij,
verfrissing en meer waarden.
Hoe je het ook bekijkt,
onweer is een zegen.
Ja het geeft mijn droge land,
wat wijsheid en wat regen.
Onweer in huis is zo heel apart,
het doorweekt het leven
Het is soms zalig, en soms hard.
Maar door een lieve mens
gegeven.

L.G

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

godschalk ludo (Actief sinds: 19-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘onweer’ van godschalk ludo zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.