Blijven groeien.

Lesley Biest

Geef nooit op ,
ook al zit je aan je uiteindelijke top
probeer groeiend nog verder te komen ,
en daar weer op te stomen .
Want er zit nog meer in het vat ,
Datgene wat jij kunt bereiken, ja dat .

Soms zul je naar beneden glijden ,
dan weer het pad naar boven vinden en berijden .
Soms diepe dalen ,
maar dat moet, als jij de finish wil behalen .

Soms heb je spijt van dingen maar het is niet meer terug te draaien die tijd ,
dus zorg er voor dat jij er niet steeds onder lijdt .
Geef die traan een plek,ja voor altijd .
Want het maakt je geen slecht mens iedereen kan veranderen als je echt wil ,
ja laat je tijd niet voorbij gaan want dan is alles heel kil.

Soms heb je van die dagen ,
dat je alleen maar zit te klagen .
Maar denk ook eens aan de goede vlagen .
Want soms loopt iets gewoon even niet goed dus slecht .
Vind je motivatie en zet het weer recht .

Emoties schieten door je heen maar soms verdoofd .
Soms door gedachtes in je eigen hoofd mokkend met in jezelf verwijtende degradatie .
Soms weer op de goede baan eventueel door medicatie .
Maar het belangrijkste is en blijft dat je in jezelf gelooft .
Dat je het vuur blijft aanwakkeren en niet dooft .

Dat ene liedje herinner je het nog dat dat je door midden brak .
Dan weer die ene vreugdedans die dans en die ene show.
Dan die tijd met dat ene meisje die ene slow .
Ik bedoel maar zoveel bagage in je rugzak .
Doe er iets mee ,
en spoel het niet door de wc .

Ik weet zeker dat iedereen het in de wereld kan gaan maken ,
maar je moet over jezelf leren waken .
Er liggen nog zoveel aan jou toe behorende taken .
Voel jezelf niet te min .
Want de ene keer heb je niets de andere keer is het cashen en staat er een win win .
Dat is het leven nu eenmaal soms gokken ,
en dan hopen dat je wint , maar je moet er wel voor blokken.

Iedereen is bezig met groeien .
Maar sommige blijven met zichzelf stoeien .
Dat maakt je onzeker en bang .
Maar blijf er niet in hangen, nee niet te lang .

Iedereen wil een mooi leven ,
daarvoor zul je ook eerst tranen moeten laten ,
totdat de zon schijnt op de door jou belopen straten .
Shine er mee en straal van geluk.
Pas dan kan jou leven niet meer stuk.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-11-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Lesley Biest (Actief sinds: 08-07-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Blijven groeien.’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.