INLOGGEN
«»

Vertrouwen in jezelf houden

Bijna dertig inmiddels maar nog lang niet klaar met dichten ,
aangewakkerde kaarslichten .
Aangewakkerd met zelfvertrouwen ,
Dit alles aangewakkerd om dit uit te bouwen .

Soms lopen dingen niet zoals je zelf zou willen .
De ene keer iets positiefs de andere keer iets negatiefs, ja zoveel verschillen .

Maar onthoud dat je hier in het leven bent om te leren ,
dat elk puzzelstukje in elkaar wordt gelegd en je met je positieve eigenschappen mag laten zien wie je bent, ja jezelf etaleren .

Dat liefde op je pad komt met vlinders in je buik , ja je ze niet meer kunt bedwingen .
Misschien sta jij over vijf jaar daar wel met die trouw ringen .
Je weet het niet hoe het leven zal lopen .
Wat je straks wel of niet van je geld kan kopen .
Maar onthoud wel dat je de mouwen altijd moet blijven opstropen .
Niet zeggen maar doen ,
dat je op kan bloeien als een mooie bloem .

Dat je kan shinen met jou positieve eigenschappen ,
en met dat negatieve gedoe kan kappen .
Iedereen heeft positieve dingen , benoem juist die dingen eens op,
dat jij kan groeien naar jou ultieme top .

Misschien dingen die je anders had gedaan ,
maar moet je dan blijven treuren , nee juist niet laat het wegebben, laat het gaan .
Iedereen is hier in dit leven om zijn eigen leventje op te bouwen .
Niemand zal nooit geen fouten maken ,
maar het is dat jij de moed hebt om op die ladder bovenop te geraken .
Treurnis in jezelf meteen staken ,
want er liggen urgentere taken .

Bij sommige zal je het toch nooit goed doen ,
maar wat uit je hart komt is wat telt , dat zoveel meer dan alleen die poen.

Het leven is ook bikkelhard ,
maar maak af en toe eens een nieuwe start ,
zeg tegen jezelf ik ga het maken .
En zal hoe dan ook bij mijn doelen geraken .

En wat er ook nog op je pad komt ,
en wat een ander ook voor negatiefs over jou opsomt .
Hou zelf het vertrouwen in een goede afloop .
En maak een berg die steeds hoger wordt ,
met positieve dingen in je leven wat je met zand op die berg steeds weer bijstort .
Door nieuwe dingen te leren ,
en het tij eens en voor altijd te keren.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-10-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Lesley Biest
Actief sinds: 08-07-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Vertrouwen in jezelf houden’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.