INLOGGEN
«»

Vrucht dragen

Here, wilt U wasdom geven,
laat mij groeien tot Uw eer.
Wilt U mij steeds vergeven,
als ik mij weer tot Ukeer.

Uit mijzelf kan ik niet verder,
het snoeien doet toch al zo'n pijn.
Help mij, lieve trouwe Herder,
om getuige van U te mogen zijn.

Leer mij uit genade leven,
zelf ben ik tot niets instaat.
Wilt U mij steeds weer vergeven,
als ik weer de fout in ga.

Here Jezus, dat ik gereinigd door Uw bloed,
steeds meer op U mag gaan lijken.
Geef mij kracht, geef mij moed,
omstraal mij met Uw warme gloed.

Amen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-08-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Petra Groeneveld
Actief sinds: 21-05-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Vrucht dragen’ van Petra Groeneveld zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.