INLOGGEN
«»

Overal en nergens

OVERAL EN NERGENS

Ik was bijna overal
Ik was op zoveel plaatsen
Vrijwillig en onwillig
Verveeld en enthousiast

Ik ben overal geweest ja
Vaak tegen mijn zin
Of omdat ik gewoon niet wist
Waar ik anders heen kon gaan

Omdat ik voor mijn gevoel
Eigenlijk geen keuze had
Maar zeker ook omdat
Ik er juist wél zin in had

Om de tijd te doden
Om mezelf te redden
Om gewoon te proberen
Iets van het leven te maken

Ik kwam op zoveel plekken :

Oerwouden en stedelijke jungles
Bossen en modderige rivieren
Scholen en universiteiten
Wachtkamers en gekkenhuizen

Kerken en flatgebouwen
Hotelkamers en huiskamers
Sportscholen en nachtclubs
Cafés, theaters en restaurants

Bioscopen en bibliotheken
Kringloopwinkels en kantoorgebouwen
Allerlei clubs en verenigingen
Studentenhuizen en villaparken

Ik kwam op feesten en partijen
Op beurzen en op grote evenementen
In kleine zalen en in grote hallen
Achteraf gelegen of juist centraal

Centrale stations en bushaltes
Vliegvelden en aanlegplaatsen
Ziekenhuizen en apotheken
Killle vertrekken en vreemde bedden

Ik kwam overal
En toch kwam ik helemaal nergens
Want waar je ook heengaat
Je komt jezelf steeds weer tegen

Ik zit thuis met mijn vriendin
We drinken koffie, bier en cola
We kijken samen een fijne film
Zo makkelijk kan het dus zijn

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-07-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Overal en nergens ’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.