Val vol tegenstrijdigheden

Dakoyria

Corona brengt ons beslist tot essentiele waarden
datgene wat werkelijk van wezenlijke waarde is...
Al snel ben ik het weer vergeten, beslist wel dat
ik nog een bloes of jurkje mis

Bijgepraat over Macedonie, het meer dan straatarme
land, vergeet ik op slag weer mijn hebzucht en
krijgt meelij op slag de overhand
Ik voel me een vat vol tegenstrijdigheden...

Door het vinden van de juiste balans dat gemeden?
Maar wat nu corona wereldwijd een pandemie is;
wie beslst er over de prioriteiten, een hopeloos gekissebis.

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-04-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Val vol tegenstrijdigheden’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.