INLOGGEN
«»

Verlaat de velden van verdriet

Verlaat de velden van verdriet
Kijk niet meer op tegen bergen
De vlakte die jij verliet
Op de top zie jij louter dwergen

Verlaat de gedachten van het verleden
Waar je nu ijzer gaat smeden
Je ziet de bergen en laat je gaan
Iedere bergwand die kun je aan

Jij voelt je fris en jong
De hoogste bergen die jij bedwong
De poorten van de hel heb jij doorstaan
Laat ze maar lachen
Jij kunt er best wel tegen aan

Beneden zie je de rivieren stromen
Jij die al weet waar ze samen komen
De wilskracht is weer volmaakt
Je hebt het verleden gekraakt

Je voelt je parmantig
Gevoel van twintig
Het kan je allemaal niet zoveel schelen
Je kunt het allemaal weer velen

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-02-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Roel van Ekeris
Actief sinds: 02-02-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Verlaat de velden van verdriet’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.