INLOGGEN
«»

De lat hoog leggen

DE LAT HOOG LEGGEN

Hij was een bange man
Die de lat steeds zodanig hoog legde
Dat hij er niet overheen springen kon

Hij probeerde het uit alle macht
Maar hij bracht zichzelf steeds ten val
En hij gaf zichzelf de schuld daarvan

De lat op de grond leggen
En er overheen stappen
Was ook geen goede oplossing

Een mens wil iets met zijn leven doen
Je kwaliteiten kunnen benutten
In niets doen zit geen levenslust

Wat hij toen heeft gedaan :

Hij heeft de lat gigantisch hoog gelegd
Toen is hij er vol zelfvertrouwen
Gewoon onderdoor gelopen

Hij is daarna verder gegaan
Rechtstreeks het leven in
En omkijken doet hij niet

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-12-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De lat hoog leggen ’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.