INLOGGEN
«»

Late bloei

De takken raken langzaam vol
ze laten minder licht door
de groeiende bladeren kleuren het uitzicht

sommige takken hangen gebogen
gebukt onder de winterschade
ze zijn voor kou en wind gezwicht

we zien ze niet
we letten op de bloeiers
zij geven schoonheid en bewondering

de geknakte takken
vechten nog
ze vormen nu een uitzondering

in het ontstaan van een nieuw begin
ze weten nog niet hoe te genieten
van de warmte en de kracht

de wereld kleurt langzaam groen
met steeds groter wordend blad
het is de tijd en seizoen die ze zover bracht

er is al volop bloesem en geurige lente..
de eerste knop vormt langzaam blad
onzichtbaar en bescheiden

ze groeit in eigen tempo
maar als straks de herfst weer komt
zullen vroege bloeiers lijden

zij zal haar blad niet snel verliezen
ze zal als laatste schitteren
tussen de dan al kale takken

in evenwicht
en het volle licht
alleen op haar gericht

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-04-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Erna Kagenaar
Actief sinds: 10-01-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Late bloei ’ van Erna Kagenaar zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.