INLOGGEN
«»

Oh beter weten

Ik ben weer de oude
vrolijk vliegt mijn geest
voor de groep uit naar de zon:
ik krijg een lachende hoed

( Oma wat heb u grote ogen )
om heel de dag te dragen
om me aan het denken te zetten

over mijn vertrouwde zelf
de actie en de aandacht
mijn onuitputtelijke energie
tot de reactie komt

op al die heerlijke stofjes
in mijn bloed, mijn lichaam
zal ontsporen: glimlachend

zou ik moeten verkiezen saai
het midden te houden, koersend
naar een hoger, innerlijk geluk
ik weet het allemaal

zo goed, maar het is een gevecht
om wie ik ben, oh doem, oh wijsheid
van mijn verstand

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-09-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

Bundel Andere tijden Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Oh beter weten’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.