Kleine Jan

Wichard de Krijger

Kleine Jan van Joost
Werd ooit uit liefde geboren
Om alweer te moeten sterven
Aan een tumor in zijn hoofd

Kleine Jan besloot anders
En vocht vele lange jaren
Daarbij een oog verloren
Zag hij het leven scherp

Geen seconde werd verspild
In alle ijver God te tonen
Dat hij niet almachtig bleek
Kleine Jan werd alsmaar groter

Bloeide op tot echte Krijger
Op missie onrecht te bevechten
En van zijn vele jaren hier
Een succes te gaan maken

Want leven doe je pas echt
Als je ooit bent opgegeven
Een mens wordt niet herinnerd
Aan wat hij heeft laten lopen

Al heeft Jan zichzelf
Hierbij meer dan eens
Veel te veel gegeven
Aan eigen ik voorbij gesjeesd

Ik ben de zoon van Jan
En had mogelijk niet bestaan
Wanneer mijn lieve vader
Er toen niet vol voor was gegaan

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-04-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Wichard de Krijger (Actief sinds: 04-02-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Kleine Jan’ van Wichard de Krijger zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.