INLOGGEN
«»

Golfbewegingen

Golfbewegingen

De natuur is prachtig
En tevens wreed
Of onverschillig
Zo u wilt

Zo zijn veel dingen
Het leven zelf
Is mooi
En verschrikkelijk

En de liefde
Vergeet de liefde niet
In de liefde
Is het alles of niks

Als je stilstaat
Ga je achteruit

Als je denkt
Dat je in de lift zit
Neem je de glijbaan
Naar beneden
En andersom

Het donkerste moment
Van de nacht
Is kort voor
Zonsopgang

Als je denkt
Niet dieper
Te kunnen vallen
Val je nog dieper

Pas toen je
Jezelf verloor
In de allerdiepste wanhoop
Die een mens verdragen kan
En je afstand deed
Van je ego
Vond je jezelf
Eindelijk terug

De tijd verloopt
Cirkelvormig
De kleine jongen
En de oude man
Zijn één en dezelfde
Een leven voorbijgegaan
Kon hen niet scheiden
Ze kijken elkaar aan

Zo golft het door
In alles wat we doen
En in wie we zijn
Mijn leven
En dit gedicht
Eindigen
Waar die van jou
Beginnen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Golfbewegingen’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.