Bij elk weertype dansen .

Lesley Biest

Bij zonneschijn of regen ,
hoe zwaar zal daarbij je eigen instelling wegen ?

Bij een regenboog allerlei kleuren zien ,
en denkend aan de toekomst ,of het verleden misschien ?

Komt er in de herfst een windvlaag ,
Ook dan hoor je geklaag .
Is het in de zomer te warm , dan vinden veel mensen het de bom ,
en ook zullen ze zeuren dat het weer wat minder warm moet worden want zo gaat het wel , ja heel raar dat het zo loopt in Nederland, ja heel stom !!!

Zo is het ook in jou leven , welk weertype het ook is, zie zelf iets van het leven te maken , want de seizoenen gaan gewoon door ,
dus welk seizoen het ook is ga er voor !!!

Want dansen in de regen is juist goed ,
omdat het juist een keer moet .
Het moet om jouw zelfvertrouwen te geven , om je leven completer te maken ,
om te weten bij slecht weer ook bij je doelen te geraken ,

Je komt nooit bij jou toekomstdoelen als je niets onderneemt ,
als je geen haalbare doelen voor jezelf claimt .
Maar zet vooral een middenweg in om vanuit daaruit geen druk te krijgen ,
om qua prestatievermogen en niet qua stressniveau te stijgen .

Iedereen een ander zelfbeeld ,
de een die alles positief ziet , de ander die het allemaal geen flikker scheelt .

Maar laat het niet na om er alles aan te doen ,
om een completere versie te worden van toen.
Toen , daarbij kom ik op het punt wat ik nu ga zeggen neem de positieve dingen vanuit het verleden mee , ja van toen dus het verleden mee ,
Neem dat in je achterhoofd, dat is een uitstekend en slim idee.

Laat jouw 2016 omtoveren door je eigen ingezette spreuken in iets S'werelds , in iets moois , in iets fantastisch , in iets wat je nooit in positieve zin zal vergeten ,
Jij die als je goed nadenkt jou talent of goede eigenschappen moet ontdekken en misschien al wel zal weten .

Succes ,
En neem je hieruit nu wel of niet een les ??!!!
Het maakt niet uit , ik vindt het nog altijd leuk om te schrijven vanuit mijn visie en zal het ook nog lang blijven doen , ja ik die me nog vaak op het schrijven zal richten.
Het schrijven van bijvoorbeeld deze gedichten .

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Lesley Biest (Actief sinds: 08-07-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Bij elk weertype dansen .’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.