INLOGGEN
«»

Als mensen huilen

Als mensen huilen
stuiten
ze op emotionele dingen
deze omringen
pijn in het hart
dat toch al boordevol zat met smart

Als mensen huilen
zou jij dan willen ruilen
onbemand
je helpende hand
geven
aan deze...aan die...eigenlijk aan heel velen

Als mensen huilen
wil ieder schuilen
onder een troostend gebaar
van kom maar
een ding is zeker
sommigen weten beter
sluiten zich af
hoe maf
dit ook klinken mag
ze hollen op een draf
van hun tranen af
maar dit is een flater
want later
komen alsnog tranen
die dan vermanen
huilende mensen
kenden
zichzelf nog niet
je ziet
huilen even aan
om weer verder te gaan
vandaar dat mensen
even moeten schuilen.
als ze huilen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-05-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Anja Knops
Actief sinds: 20-04-2015Informatie bij het gedicht:

Inzichtgedicht bestemd voor het dagelijks leven. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Als mensen huilen’ van Anja Knops zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.