INLOGGEN
«»

Tuintje aangelegd.

Bladgeritsel in mijn oor
bewogen door de wind ervoor
trad mijn tuintje binnen
en waaide nieuwe zinnen

Tuintje is zo kinderlijk echt
heb mezelf daarin gelegd
de wind neemt met zich mee
zaadjes naar de diepe zee

Tuintje in het kinderhoofd
is door winden uitgedoofd
tuintje anders aangelegd
kromme takken lijken recht

Door wind en tijd geaaid
sluit je deuren als het waait
de onbevangen kindergeest
is er niet , maar wel geweest

Ogen kijken niet meer recht
want je tuintje is verlegd
onschuld ben je kwijtgeraakt
wat is hier toch stuk gemaakt?

Voorzichtig loop je op een pad
wanneer de wind je tuin betrad
kijk je rond als een toerist
omdat jezelf er niet meer is.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-03-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

rdoek
Actief sinds: 21-09-2014Informatie bij het gedicht:

Het verlaten van je eigen transparante ik, beïnvloed door sociaal of maatschappelijk geaccepteerde nomen en waarden.onbevangen blijkt naïef te zijn. En dat is jammer. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Tuintje aangelegd.’ van rdoek zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.