HOGE BLOKHUT

Han Messie

De bedaagde baas
van het kleine berghotel
leeft bij schoon uitzicht.

Vlak langs zijn woning
stroomt bedaard en fluisterzacht
een waterval.

Ui het raam kijken?
Zo 'n duizend meter lager
kronkelt een spoorweg.

Twee gasten, Tom Poes
en heer Bommel melden zich
op een winterdag.

Ze zien de eenvoud,
die het verblijf schappelijk
en knus aanzien geeft.

d' Oude lampetkan,
de brandende open haard
sieren avondmaal.

Ochtend straalt vol zon:
blinkende sneeuwtoppen
wekken voornemen.

De bergbewoner
heeft een wijs steenbokaanzien,
dat vertrouwen schenkt.

De beide vrienden
krijgen van hem te horen
van schuilend wonder.

Het tweetal wandelt
stoer door de witte wereld.
Op naar verrassing!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 29-12-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

In het verhaal "Tom Poes en het slaagsysteem" bezoeken Tom Poes en heer Bommel een klein berghotel van zeer eenvoudige aard. Van daaruit begint de wens van heer Bommel om in alles te slagen. Hij onderneemt van alles, wat hem zijn eigen aard doet verliezen. Gelukkig weet hij dei slaagwens weer ongedaan te maken. Heer Bommel is weer zichzelf.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘HOGE BLOKHUT’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.