Zij heet Ginger

Dakoyria

Ginger heet zij, een naam om niet gauw te
vergeten Vernoemd naar ooit een beroemde
actrice Qua gestalte haar ook met alle
plezier welkom geheten

Gember, die verrukkelijke wortel, die je bewerkt
kunt drinken en eten!
Als ik de vrouw opnieuw zie, komt alles tesaam

Alleen maar door die aparte, zo bijzondere naam:
Gemberbier, tamelijk zoet en zelfgemaakt
Gingerale, dorst die niet al te snel staakt...

Geconfijte gemberstukjes in een afgesloten pot
Ginger, je maakt een doodnormaal mens dol en
zot!

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 03-07-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zij heet Ginger’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.