INLOGGEN
«»

Zij leefden toen nog zo eenvoudig

Het zo eenvoudige, heel ouderwetse interieur
Een levendig jachttafereel als kleed aan de
wand
Je voeten verwarmd op een houten stoof,
al zo oud maar desondanks vlot daarop beland

De keuken met alleen die koudwater kraan
De bijkeuken, wat daar allemaal kon staan...
Er tussen in de al moderne w.c. met een
degelijk trekkoord
Overal houten draaibare deurknoppen

Gehaakte kleedjes in de voorkamer voor de
sier
Een divanbed voor de middag, als enige slaap
je stoort
Vanaf mijn negende helaas nooit meer

En toch ken ik nog altijd ieder detail van die
oude mensen en hun zo doorleefde sfeer
Overduidelijk vertegenwoordigers van die tijd
Een gehoorapparaat dat werkte maar er niet
uitzag Een soort lange hoorn aan je oor

De andere kant sprak daardoor, het kwam goed
door!
Een lange tuin met tegelpad en hoofdzakelijk
Afrikaantjes
Aan de voorzijde van de woning een vuil
stortplaats...

Duur wonen was het al met al niet
Gegeten werd er degelijke kost, op het brood
wel van die lekkere, goedkope kaantjes!

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 13-03-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Zij leefden toen nog zo eenvoudig’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.