Verzorgingstehuis

Dick Voogd

(Dit schreef ik voor iemand)

Kom graag met mijn

hondjes in

een verzorgingstehuis.

"De mensen kijken er

telkens

naar uit als ik met ze

kom.

Het brengt een

blijdschap op

hun gezichten.

Even met de hondjes

aaien

en op een speelse wijze

kroelen.

Dankbaar zijn ze zeker.

Een goed gevoel krijg je

hiervan,

niet alleen de hondjes,

maar

vooral de mensen.

Ouderen mensen zitten in een

verzorgingstehuis,

vaak zijn ze er aan

gebonden.

Je ziet soms een lach en

een traan,

maar als ik met de

hondjes kom heerst er

vaak een mooie

glimlach."

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-08-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dick Voogd (Actief sinds: 06-12-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Verzorgingstehuis ’ van Dick Voogd zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.