INLOGGEN
«»

ODE AAN MARTEN TOONDER

De schrijvende tekenaar speurt _ en vindt...
Zijn pen en stift dansen samen op maat
van spelend ontdekken, vol zingende raad
voor een kunstzinnig brein, rein als een kind.

Alles wat die wijze schepper verzint,
is verbazend strijdende sprookjesdaad,
waarin scherpe wereldkennis rondgaat,
zich innig om bevriende helden windt.

Tom Poes en heer Olivier beleven
wondergebeuren, laten lezende jeugd
vernuftig peinzen, blij griezelend beleven.

Het sterke tweetal doet ook ouderen deugd,
geeft mensen moed of troost bij hun streven.
Bommelsteins bestaan: zegenrijke vreugd!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 10-06-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

Marten Toonder verstond de kunst om zich al verplaatsend in een toverwereld ook de werkelijkheid van de wereld in de gaten te houden. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘ODE AAN MARTEN TOONDER’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.