INLOGGEN
«»

Hechte vriendschap

Twintig jaren mocht ik je kennen, als de moeder
van een Duitse vriend
Het boetekleed omtrent de oorlog trok je meteen
aan, vond dat je veel beter niet had verdiend.

Oprecht geïnteresseerd was je in mij en mijn
familie, we hebben heel wat afgepraat
Vooral wéten wilde je, je kende weinig tot geen
haat.

In aanraking kwam ik aldus met jouw cultuur,
ik las er de boeken, hoorde en zag opera,
ontvankelijk en vol vuur!
Onnavolgbare zorg en gastvrijheid heb ik gekend

Voor zover de bescheiden middelen reikten,
grenzenloos verwend!
Jouw zoon ging als puber en adolescent de
hevige confrontatie aan: waar precies had jij in
de oorlog gestaan?

Zó leerde ik hem kennen, geen gemakkelijke tijd
Jij en jouw zoon kwamen die uiteindelijk
ongeschonden door Dankzij jouw open instelling
vond je veel begrip daarvoor

De zoon, als geëngageerde student in die tijd.....
Zoveel goeds heb ik mogen ondervinden
Gelijktijdig waren er daar de familiale oorlogs-
ervaringen Heel moeilijk, zoals altijd.

Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Hechte vriendschap’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.