INLOGGEN
«»

De moord op brigadier Arie Kranenburg

Wat kan er nog erger zijn dan een moord
uit de geschiedenis waar men nu nog zo zelden
iets van hoort. Zo was er die op brigadier-rechercheur
Arie Kranenburg, die op 22 september 1977 aan de
Croeselaan te Utrecht werd vermoord.
Een niet verwachte, maar toch een door onvoorzichtig-
heid aangekondigde dood door een moordaanslag van
de Duitse RAF-terrorist Knut Folkerts, die brigadier
Kranenburg in zijn plichtsuitoefening gericht doodschoot.

Een tragische gebeurtenis beëindigt het leven van een
politieambtenaar in zijn plicht; die met onvoldoende
zicht op het gevaar zijn laatste poging tot een arrestatie
verricht. Een heftige gebeurtenis destijds rond een
gewoon mens in een te kleine stad. Die alle kenmerken
van heldhaftigheid had; die een geschiedenis maakte,
die men alweer zo spoedig vergat.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 23-08-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De moord op brigadier Arie Kranenburg’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.