INLOGGEN
«»

Ze hinnikte nog..

Gisteren ging het dan gebeuren...
Deze week net twintig jaren oud,
kon ze "Annigje" haar fries betreuren,
want daar lag zij even later..dood en koud.
Nog één keer geborsteld en gekampt,
gewoontes die er waren ingestampt.
Zij vrat nog hooi en zocht naar lekkers op de grond,
Veel lopen kon je niet meer van haar vragen,
haar gewrichten konden dat niet meer verdragen.
Voor de rest was zij nog kerngezond.
Artrose heeft haar steeds pijnlijker gesloopt,
met de beste medicijnen nog gehoopt,
maar het mocht niet baten
en konden alleen nog zorgen dat ze het leven pijnvrij zou verlaten.
Zeventien jaar droeg ze haar bijna dagelijks op de rug,
en had plezier, was jarenlang heel snel en vlug,
nooit eens narrig of geen zin,
welnee...ze vloog er altijd helemaal weer in.
Men is er nooit in meegegaan,
maar in harddraverijen zou ze steeds vooraan,
met de besten hebben meegedaan.
In de groep, in draf kon zij zo presteren,
dat anderen in hoog tempo moesten galopperen
Even een appel opgevist,
Ze hinnikte nog...omdat ze begreep en wist,
er komt altijd wat lekkers uit die kist.
De dierenarts legde uit wat ze ging doen;
"Het gaat niet meer zoals toen.
Ze word verdooft en help mee haar hoofd te pakken,
tot ze omvalt of langzaam in elkaar gaat zakken.
Daarna is ze in dromenland.
Ligt ze op haar zij...en laat ik je even alleen erbij.
Neem afscheid en volgt de dodelijke injectie door mijn hand".
Op de knieën kruipt ze naar het hoofd,
met tranen in de ogen doet ze wat ze heeft belooft
en fluistert " sorry...sorry... lieve schat,
dat ik dit moet doen...hoe vreselijk spijt me dat!"
Nog éénmaal wrijft haar hand door de vacht van het gezicht
en mompelt met betraande ogen, "kom nu maar...en doe uw plicht!."



















Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-06-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

-WB-
Actief sinds: 22-02-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Ze hinnikte nog..’ van -WB- zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.