kadaver

-WB-

Wandelend op een ochtend, koel en fris.
Voelde ik.. hier is iets mis!
Met zijn benen stijf naar voren,
gezwollen buik en in het klaver,
lag in zijn geheel een levenloos kadaver.
Wachtend op een inspecteur
van de Nederlandse voedsel en warenautoriteit,
ministerie van landbouw en voedselkwaliteit.
Of dacht de boer..stop met dit gezeur,
breng dit dode beest buiten de deur.
Er is geen plastic zak,
van de firma; ...../ dode dieren afvalbak.
Zonder norm of welk fatsoen,
niet keurig afgedekt..zoals de meeste boeren doen
Maar nee.. ik heb het mis!!
Het lijkt niet wat het is.
Hij is milieu bewust begaan,
niet onnodig plastic er omheen gedaan.
De natuur is genadeloos en stigma vrij
dus vogels, dieren, doe gewoon aan 'lijkenpikkerij.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-02-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

-WB- (Actief sinds: 22-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘kadaver’ van -WB- zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.