PAARDEN VAN EENS

Han Messie

Sterke eed'le dieren
bestemd om lustig te werken
in milde zon of frisse regen
moesten jammerlijk afdalen
naar eeuwige duisternis

voorgoed uit het daglicht verbannen
zwoegden de afgebeulde stumpers
trokken zware karren voort
vol verbrokkelde steenkool

in de ondergrondse slaapstal
kregen hun afgematte benen
tenslotte rust bij hooi en water

dit gebeurde elke dag opnieuw
tot aan de verlichtende dood.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 31-01-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

Vroeger moeten paarden in de mijnen het sleepwerk verrichten. Deze dieren bleven voorgoed onder de grond, zagen nooit in hun leven meer zon en daglicht.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘PAARDEN VAN EENS’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.