Het huis van mijn vader

Eric Deprez

Het huis van mijn vader
op het Vlaamse platteland
onder de populieren
en ervoor een kasseiweg als in Parijs-Roubaix

Even was het nieuws op de regionale zender:
het brandde af

Een beenhouwerij met herberg
uit de oude tijd
alles kurkdroog van de jaren
de inwoners al lang vertrokken of begraven

Even, hoog op de laai van het vuur
de grijze dansende schilfers van een schoolrapport
van zijn zoon - ooit veelbelovend

Van hemzelf blijft er niets
dan in de as
het lemmer van een slagersmes

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-08-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Eric Deprez (Actief sinds: 24-01-2021)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het huis van mijn vader’ van Eric Deprez zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.