INLOGGEN
«»

Ma.

Ma.

Negen maanden lang droeg u mij onder ‘t hart.
Toen heeft u mij gebaard en’t kostte vast veel smart.
U voedde mij met liefde op, met heel uw hart.
U ontving vreugde, maar soms ook smart
Toen kwam de tijd; ik volgde mijn eigen hart.
Vaak was ik blind voor de u aangedane smart.
Ik vond een vrouw, en gaf háar toen mijn hart.
Wij deelden liefde maar ook soms smart.
Wij kregen kind’ren, verheugd was toen ons hart.
Zij gaven vreugde, maar ook soms smart.
Ik vroeg mij toen af, met heel mijn hart.
Ma, deed ik u ook soms zo veel smart?
Ik voelde dan de pijn in mijn eigen vaderlijke hart.
En dacht dan terug aan mijn jeugd en uw moederlijke smart.
Vervuld met sentiment en pijn in mijn hart
Zie ik u weer voor mij, en ‘k ben dan vervuld met smart
Ma ik hield en hou van u, met heel mijn hart.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-08-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Ma.’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.