INLOGGEN
«»

Grenzen

Het ja zeggen
Het nee voelen
Jouw draagvlak
Gemak of ongemak

Het wikken of wegen
Draagvlak geregen
Het stellen van een grens
Overdaad verwenst

Wees de spil in je motor
Zorgzaam voor het innerlijk comfort
Waakzaam voor manipuleren
Weet te relativeren

De eisen die je stelt
Zorg dat je jezelf niet velt
Aldoor blijven bewijzen
Totdat de bergen te hoog rijzen

Nee zeggen is een groot goed
Een veranderende mening die soms moet
Fouten mag je maken
Begrip en respect zal ook jou raken

Stel je grenzen
Ken je tendensen
Doet jezelf goed
Het is soms het enige dat “moet”

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-10-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Roel van Ekeris
Actief sinds: 02-02-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Grenzen’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.