INLOGGEN
«»

Zonsondergang

De zonsondergang

De zon ging prachtig onder,
schepen voeren bijna
geruisloos voorbij.

Als je dat ziet denk je "er
is niets aan de hand".

De zon scheen onverminderd
fraai over de zee.

Meeuwen vlogen over en weer.

Het was koud, zeer koud,
maar ik wilde een glimp
opvangen van de zon,
want ik had het nodig.

Hoewel ik met mijn gedachten
bij het coronavirus was,
werd ik toch
een beetje blij.

Zon, blijf zoveel mogelijk schijnen,
want ieder mens kan het nu
zeker gebruiken.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-04-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dick Voogd
Actief sinds: 06-12-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Zonsondergang ’ van Dick Voogd zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.